Δράσεις

Ελεύθερο - Γραμμικό Σχέδιο

Τα μαθήματα Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου απευθύνονται κυρίως σε μαθητές λυκείου που ενδιαφέρονται να δώσουν τα εν λόγω ειδικά μαθήματα για την εισαγωγή τους σε σχολές όπως η Αρχιτεκτονική, η Διακοσμητική, η Γραφιστική καθώς και η Συντήρηση Αρχαιοτήτων.

Με τον όρο Ελεύθερο Σχέδιο εννοούμε την αναπαράσταση με “ελεύθερο χέρι”, χωρίς δηλαδή την βοήθεια γεωμετρικών σχημάτων, ενός θέματος στο χαρτί που συνήθως είναι μία σύνθεση αντικειμένων. Κατα την διάρκεια των μαθημάτων, θα εξασκηθούμε στην σωστή παρατήρηση του χώρου ώστε να αποδίδουμε καλύτερα αυτό που βλέπουμε , θα εκπαιδεύσουμε το μάτι πάνω στην αντίληψη των όγκων μέσω των σχημάτων και θα καλλιεργήσουμε την απαραίτητη τεχνική απόδοσης τόνων με την χρήση των κατάλληλων μολυβιών.

Στο Γραμμικό Σχέδιο οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν υπο κλίμακα κατόψεις, όψεις και τομές κτιρίων και ημιυπαίθριων χώρων, εξασκούνται στη χρήση των ραπιτογράφων για την καλύτερη απεικόνιση του εκάστοτε σχεδιαστικου θέματος & αναπτύσσουν την αντίληψη τους όσον αφορά τον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα 

Κόστος: 25/3ωρο
Έναρξη μαθημάτων τον Οκτώβριο

Καθηγητής Ελεύθερου Σχεδίου : Παρασκάκης Θεόδωρος
Καθηγήτρια Γραμμικού Σχεδίου: Καμπαστάνα Δέσποινα

Πληροφορίες συμμετοχής

Έναρξη Εκδήλωσης 08-10-2022 10:00
Χωρητικότητα 12
Εγγεγραμμένος 0
Διαθέσιμος χώρος 12
Τιμή 25,00€
Τοποθεσία Εργαστήριο Σκίτσου Χανίων
Δεν αποδεχόμαστε πλέον εγγραφή για αυτή την εκδήλωση
logo-white-letters.png
©2022 Εrgastirio Skitsou Chanion All rights reserved

Search